top of page

 

Vuositeema ja yritysvierailut

Kansainvälisellä Rotaryjärjestöllä on aina vuosittain vaihtuva yhteinen teema, jonka lisäksi paikallisklubeilla voi olla myös omia vuositeemojaan. Toimintavuoden alkupuolella kuvernööri käy kertomassa kansainvälisestä teemasta ja välittämässä terveisiä maailmalta. Samalla saadaan välitettyä klubin omat terveiset eteenpäin. Tuusulan Rotaryklubissa kunkin vuoden presidentti on saanut muokata klubin teeman oman näköisekseen.

 

Teemassa on voitu myötäillä kansainvälistä teemaa tai hyödynnetty presidentin omaa ammattitaitoa ja mielenkiinnon kohteita. Juhlavuoden 2021 teemana on presidentti Paula Kyrön valitsema kestävä kehitys. Presidentti voi suunnitella myös yhdessä klubilaisten kanssa vuoden teemaan sopivia aiheita esitelmiin, suunnitella vuoden aikataulua ja kuulostella, onko klubilaisilla omissa verkostoissa teemaan sopivia henkilöitä, joita voisi pyytää paikan päälle pitämään esitelmiä.  

”Jokainen vuosi on erilainen ja on mahdollisuus kuulla erilaisten
ihmisten esitelmiä – se on suuri rikkaus.” 

 

Jukka-Pekka Pentikäinen

vuositeemoja (1).png

Kansainvälisiä vuositeemoja

IMG-9862.jpg

Presidentti Paula Kyrön vuositeeman Kestävä kehitys -kirjanen

Esitelmiä on vuosien varrella kuultu niin yritysjohtajilta, taiteilijoilta ja poliitikoilta kuin myös erikoisammattitaitoa omaavilta henkilöiltä, kuten mittatilauskenkien suutarilta ja kirkonkellojen virittäjältä. Viidenkymmenen toimintavuoden aikana mielenkiintoisia puhujia on saatu kuulla hyvin laidasta laitaan, ja niiden myötä Tuusulan Rotaryklubilaiset ovat päässeet tutustumaan mitä moninaisimpiin ammattialoihin ja ammattitaitoihin. Ei pidä myöskään unohtaa klubilaisten itsensä pitämiä esitelmiä.  

”Jokainen klubilainen tuo mukanaan oman alansa ammattitaitoa, ja pidettyjen esitelmien myötä kaikkien jäsenten tietotaito kasvaa.” 

Juha Laine-Ylijoki

Kopio tiedostosta Paula 1.JPG

Paula Kyrö pitämässä esitelmää.

Kopio tiedostosta IMG_9185.JPG

Juha Jäntti pitämässä esitelmää.

Teemaan tai presidentin vuoteen sopivia vierailuita voidaan tehdä myös toisiin klubeihin. Klubivierailulle voidaan lähteä naapuriklubeihin Keravalle tai Järvenpäähän tai sitten ulkomaille, esimerkiksi Viroon. Viimeisin vierailu Viroon järjestettiin toukokuussa 2019. Viron klubin oli tarkoitus tulla Tuusulaan vastavierailuille keväällä 2020, mutta koronan takia vierailua jouduttiin siirtämään. Rotarit ovat tervetulleita vierailuille toisiin klubeihin ympäri maailman.

Viidenkymmenen vuoden aikana on tehty vierailuita myös moniin erilaisiin yrityksiin, yhdistyksiin ja instituutioihin. Tuusulan klubilaiset ovat käyneet vuosien aikana tutustumassa yhdessä muun muassa Uutisvuodon kuvauksiin, Keravan Energian Biovoimalaan, Suomen Pankkiin, Työtuomioistuimeen ja Sinebrychoffin tehtaaseen. Suunnitelmissa on lähteä yhdessä Saksaan Lüneburgin yliopistoon, mutta tämä vierailu on lykkääntynyt koronan takia. Matka on nyt kuitenkin suunnitteilla loppukevääksi 2022.

 

”Rotariaikana on päässyt näkemään ja tutustumaan sellaisten yritysten
toimintaan, joihin ei muuten välttämättä pääsisi. Voi sitten joskus miettiä,
että onpas päässyt käymään tuollakin.”

Jukka-Pekka Pentikäinen

Kopio tiedostosta IMG_4273.JPG

Rotarit Viron vierailulla käymässä eEstonia Briefing Centressä.

Kopio tiedostosta 20141010_125925.jpg

Rotarit tutustumassa Ylen studioihin.

Vuositeemaan sopivia projekteja toteutetaan myös mahdollisuuksien mukaan. Projekteiksi valikoituu myös teeman ulkopuolisia ajankohtaisia projekteja, koska rotarit auttavat aina siellä, missä heitä tarvitaan.

bottom of page