top of page

 

50-vuotisgaala

Tuusulan Rotaryklubi juhli 50-vuotista historiaansa Gustavelundissa 10. marraskuuta 2021.  Juhlavassa gaalassa nautittiin maittavasta tarjoilusta ja ohjelmasta hyvässä seurassa. Tervehdyksen toivat puolustusministeri Antti Kaikkonen, Tuusulan kunnan kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara ja Rotarypiirin 1420 piirikuvernööri Raine Nikander.

Juhlapuheissa nostettiin esiin Rotaryklubin toiminnan keskiössä olevia asioita kuten hyväntekeväisyys, nuorisotyö, yrittäjyys ja kestävä kehitys. 

Klubilaisten monipuolisen osaamisen ja verkostojen kautta on saatu vuosien varrella mielenkiintoisia vierailijoita viikoittaisiin kokouksiin, jotka ovat toiminnan kantava voima. Monet ansioituneet puhujat ovat tuoneet näihin säännöllisiin tapaamisiin ajankohtaisia ja kiinnostavia teemoja. 

– Harva klubi on saanut niin vaikuttavia vierailijoita Tuusulaan kuin Rotaryklubi, ja tästä voitte olla ylpeitä, totesi kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara.

 

Asta Juntuselle, ensimmäiselle naispresidentille, myönnettiin ansiokkaasta työstä kansainvälinen Paul Harris Fellow (PHF) -tunnustus.

Juha Laine-Ylijoki piti vaikuttavan puheen, jossa hän nosti esiin Asta Juntusen vaikuttavan urapolun, vastuutehtävät ja osallistumisen rotaritoimintaan. 

Klubille kävi onni, kun Asta siirtyi vuonna 2013 verkkorotareista Tuusulan Rotaryklubiin.

Vuosina 2014–2015 Asta toimi ensimmäisenä klubimestarina. Klubimestarin tehtävässä oppi parhaiten tuntemaan rotariveljet ja -sisaret. Vuosina 2015–2016 Asta toimi toisena sihteerinä, ja yllättäen vuosina 2016–2017 klubilla oli ensimmäinen naissihteeri, Asta. Jo seuraavina vuosina 2017–2018 Astasta tuli varapresidentti. Ja jo vuoden päästä vuosina 2018–2019, Asta toimi ensimmäisenä naispresidenttinä.

– Haluamme Paul Harris Fellow -tunnustuksen avulla kiittää Asta Juntusta aktiivisesta ja ansiokkaasta toiminnasta Rotaryn hyväksi, totesi Juha Laine-Ylijoki.

Rotaryveli Juha Jäntti lausui runon: 

Oma tupa 

Sinisen järven rannalla 

on tupa, pieni tupa, 

mun kultani sinne on kutsunut, 

kun hällä on siihen lupa. 

Sinisen järven rannalla 

on tilkku, pellon pala, 

siinä se leipä lainehtii 

ja aallosta nousee kala. 

 

Se pelto on pieni ja tupanen 

kuin pienen linnun pesä, 

mut missä voi viihtyä rakkaus, 

on talvikin siellä kesä. 

J.H. Erkko, 1898

– Kiitokset kaikille mukana olleille, teitte illasta ikimuistoisen. Ilta sisälsi paljon hyviä keskusteluja ja naurua sekä mukavaa yhdessä oloa. Tästä on hyvä ja mukava jatkaa. 

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat tekivät 50-vuotishistoriikista traileri-videon, jonka pääset katsomaan tästä linkistä.

bottom of page