top of page

 

Kokkaustoiminta

Nuorten kanssa kokkaaminen on toinen seurakunnan kanssa toteutettavista projekteista. Ensimmäinen kokkaustilaisuus järjestettiin 28.1.2014 Jokelan seurakuntatalolla.

 

Kokkaustoiminnan vastuuhenkilönä on alusta alkaen toiminut rotari Ilkka Ertimo. Hänen vastuullaan on muun muassa suunnitella ruokalista illalle ja hankkia tarvittavat ainekset. Rotarit vastaavat ruokakuluista, ja raha meneekin vuosittain jäsenmaksun yhteydessä paikallistoiminnan rahoittamiseen. 

Seurakuntanuoret saavat itse ilmoittautua kokkaushetkeen mukaan niin halutessaan. Vuosien varrella osallistumiskirjo on vaihdellut vajaasta kymmenestä aina jopa 80 nuoreen. Kokkausilta pyritään järjestämään 2–3 kertaa vuosittain, vähintään kerran syksyllä ja kerran keväällä.  

Tyypillinen kokkaussessio etenee seuraavasti:

- Nuoret jaetaan neljään ryhmään: pääruoka-, jälkiruoka-, kattaus- sekä salaatti-
  ja lisukkeetryhmä.

- Rotareita on paikalla neljästä kuuteen usein riippuen ilmoittautuneiden

  nuorten määrästä. Rotarit osallistuvat jokainen yhden nuorisoryhmän
  ohjaamiseen ja neuvomiseen ruoanlaitossa. 

- Kun ruoka on saatu valmiiksi, syödään yhdessä toisten seurasta nauttien.

  Ennen syömistä on ruokarukous. 

- Ylimääräistä ruokaa harvemmin jää, mutta jos niin käy, on se mahdollista

  pakata mukaan kotiin vietäväksi.

- Illan päätteeksi nuoret pääsevät lähtemään kotiin ja rotarit hoitavat

  jälkisiivouksen. 

 

”Kaikilla tulee vatsa täyteen ja hyvä mieli, kyllä tämä vaan on kivaa toimintaa.” 

 

Ilkka Ertimo

20171124_185657.jpg
FB_IMG_1637864240677[4233]_edited.jpg

Ilkka työn touhussa pääkokkina Jokelassa.

bottom of page