top of page

 

Nuori Yrittäjyys ry yhteistyö

Tuusulan Rotaryklubi aloitti yhteistyön Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa syksyllä 2021. Klubin presidentti Paula Kyrö oli tehnyt jo aikaisemmin yhteistyötä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa, ja päätti ehdottaa heille yhteistyötä myös klubin kanssa. Mukana yhteistyössä ovat Tuusulan lukio, Hyrylän yläaste ja ammattikoulu Keuda.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa sitä, että yrittäjyystaustaiset rotarit menevät oppilaitoksiin sparraamaan Vuosi yrittäjänä -hankkeeseen osallistuvia opiskelijoita niin sanottuihin leijonan luoliin. Leijonan luolissa opiskelijat suunnittelevat toteuttamiskelpoisen kestävän kehityksen tuotteen tai palvelun. Samalla heille tulee tutuksi koko yrityksen toiminnan kaari. Vuosi yrittäjänä-hanke on yrittäjyyskasvatuksen ohjelma, joka tarjoaa mahdollisuuksia yrittäjyyden kokeiluun, yrittäjämäiseen asenteeseen ja työelämätaitojen harjoitteluun.

Tänä syksynä Paula Kyrö sekä edellisen vuoden presidentti Sanna Kervinen ovat käyneet oppilaitoksilla. Ennen itse sparraamista, he ovat pitäneet oppilaille esitelmän kestävästä kehityksestä ja Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnasta.

nuoriyrittäjyyskeuda.png

Paula Kyrö Keudassa pitämässä esitelmää kolmelle yrittäjyysluokalle.

Rotarit kokevat tärkeäksi yhteistyön nuorten kanssa. He tekevät Nuori Yrittäjyys ry:n yhteistyön lisäksi yhteistyötä myös Tuusulan evankelisluterilainen seurakunnan nuorten kanssa. Rotareista on tärkeää olla osana tukemassa nuorten tulevaisuusvalmiuksia. Lisäksi kestävä kehitys on Tuusulan Rotaryklubin teemana toimintavuotena 2021–2022, joten yhteistyö Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa on siltäkin kannalta luontevaa.  

Yhteistyön tavoitteena on kehittää nuorten yrittäjyysvalmiuksia sekä suunnata heidän toimintaansa kestävän kehityksen mukaiseksi. Rotarit auttavat nuoria kehittämään kestävän kehityksen liikeideoita sekä arvioivat ja palkitsevat heitä. Arvioinnissa he käyttävät Paula Kyrön kehittämää mallia ”Yrittäjyys, talous ja kestävä kehitys”.

Rotareilla on tarkoituksena jatkaa nuorten tukemista paikallisprojekteilla. Helmikuussa 2022 on tulossa Tulevaisuusmessut, johon rotarit ovat osallistumassa.

 

Myös Järvenpään Rotaryklubin jäsenet ovat innostuneet yhteistyöstä, ehkä heidätkin nähdään tulevaisuudessa mukana toiminnassa!

nuoriyrittäjyyslehtijuttu.png

Keski-Uusimaan lehtijuttu 9.9.2021

bottom of page